Dispariția misterioasă a 3 000 de soldați chinezi în anul 1939

Dispariția misterioasă a 3 000 de soldați chinezi în anul 1939

Există numeroase povești despre dispariții misterioase, a căror investigații nu au dus nici pînă astăzi la elucidarea lor. 

Cea mai recentă și, probabil, cea mai viralizată poveste este cea a avionului MH370 Malaysian Airlines din martie 2014, în care au dispărut 227 de persoane; rămășițele aeronavei nu au fost nici astăzi descoperite. Un caz la fel de răsunător s-ar fi întîmplat în anul 1939, în timpul războiului dus de Japonia împotriva Republicii Chineze, cînd aproape 3.000 de soldați chinezi staționați pe dealurile din jurul Nanjing, China, au dispărut fără a lăsa vreun indiciu despre soarta lor.

Incidentul s-ar fi întîmplat în decembrie 1939, cînd colonelul Li Fu Sien a ordonat celor 2988 de soldați să ocupe dealulNanjing, o zonă de 3,2 kilometri lungime, în vederea apărării unui pod pe rîul Yangtze împotriva unui posibil atac japonez. Cînd colonelul Li s–a trezit în dimineața următoare, a fost informat de cătreasistentul său că soldații de pe linia defensivă nu răspund la apeluri sau semnale. A fost formată o echipă de investigare și, cînd au ajuns la poziția trupelor, au găsit-o complet abandonată. Nu exista nici un semn de luptă, armele erau stivuite și niciun glonț nu fusese tras. Cum ar putea să dispară o întreagă armată?

Diferite teorii au apărut online pentru a explica disparițiile, de la cele realiste, cum ar fi dezertarea soldaților sau un atac prin surprindere al japonezilor, și pînă la implicarea unor OZN-uri sau deschiderea pe deal a unui portal către o altă lume. În timp ce dezertarea unui număr atît de mare de trupe în timpul bătăliei de la Nanking ar putea avea sens, pare ciudat că nu a primit nicio mențiune istorică, la fel cum nici descoperirea cadavrelor soldaților în cazul unui atac surpriză al japonezilor. Țăranii care locuiau în zonă au raportat că nu au văzut pe nimeni în zonă și nici nu ar fi avut loc schimburi de focuri de armă în noaptea dispariției.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load