COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Discreditarea forțelor de ordine o parte importantă a scenariului revoluțiilor

Discreditarea forțelor de ordine o parte importantă a scenariului revoluțiilor

Provocările împotriva forțelor de ordine din Belarus în timpul protestelor sînt îndreptate spre ură față de forțele ordinii în rîndul populației civile.

Acest lucru a declarat șeful Ministerului de Intrerne al Republicii, Iuri Karaev, la postul de televiziune ONT de către șeful, transmite RIA Novosti.

Potrivit acestuia, protestatarii acționează în acest mod pentru escaladarea violenței. "Pentru a genera ură față de noi, a implică populația civilă, care pînă acum au fost în afara politicii, în afara protestelor, dar trebuie făcuți să susțină opoziția. Trebuie de făcut ca în ochii lor ofițerul de miliție să arate ca demon", a precizat Karaev, transmite lenta.ru.


După cum a menționat șeful MAI, provocatorii, adesea, reușesc acest lucru. Astfel, ei atrag populația civilă să le susșină, este convins ministrul.
El a mai declarat că belarușii care au protestat în trei zile au efectuat 11 atacuri conștiente asupra forțele de ordine. "De fapt, aceasta este o tentativă de omor. Imaginați-vă ce reacție au tovarășii acestor militari!", s-a indignat Iuri Karaev.

În Belarus, timp de cîteva zile au loc proteste masive și confruntări cu Echipele de poliție cu destinație specială. Acestea au fost cauzate de alegerile prezidențiale, la care actualul președintele Republicii, Alexandr Lukașenko, potrivit datelor oficiale, a acumulat peste 80% din voturi. În toate orașele au loc rețineri dure, împotriva protestatarilor se aplică gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și grenade de lumină. Protestatarii, la rîndul lor, răspund cu cocktail-uri Molotov.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load