Directorul FMI: Prea mulţi oameni nu resimt efectele creşterii economice

Directorul FMI: Prea mulţi oameni nu resimt efectele creşterii economice

Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a observat, la Forumul Economic Mondial, aflat în curs la Davos, că prea mulţi oameni încă nu beneficiază de efectele relansării economice.

"În mod clar, trebuie să ne simţim încurajaţi de consolidarea creşterii economice, dar nu trebuie să fim mulţumiţi şi iată de ce nu: în primul rînd, încă există prea mulţi oameni lăsaţi în afara efectelor relansării economice şi accelerării creşterii economice; de fapt, aproximativ o cincime dintre ţările emergente şi aflate în dezvoltare au înregistrat scăderi ale veniturilor pe cap de locuitor în 2017", a afirmat Christine Lagarde.

"Al doilea motiv pentru care nu trebuie să fim mulţumiţi în totalitate este că aceasta este o relansare economică ciclică, în principal ciclică. Iar lipsa reformelor constante, semnalele false, mediocritatea, cu alte cuvinte urmele crizelor - productivitatea redusă, îmbătrînirea populaţiei, alţi factori, creşterea potenţială viitoare - toate acestea vor continua să afecteze perspectivele economice pe termen mediu", a subliniat Christine Lagarde.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load