Din ce sînt făcute, de fapt, jeleurile (VIDEO)

 Din ce sînt făcute, de fapt, jeleurile (VIDEO)

Gelatina este substanța care constă dintr-un amestec de proteine și peptide, dobîndite în cea mai mare parte din piele, cartilaje și oase de animale.

Cel mai adesea ele sînt preluate de la porci, acele părți care nu sînt folosite în alimentație ca carne și subproduse, respectiv, fiind utilizate pentru obținerea gelatinei. Iar gelatina este deja utilizată la producția dulciurilor bomboanelor-jeleu, jeleurilor pentru cofetărie și a altor produse. Există, de asemenea, o opțiune pentru vegetarieni, așa-zișii înlocuitori ai gelatinei, așa că, dacă nu doriți ca în produsele preferate să fie folosite părți de origine animală, încercați să căutați astfel de înlocuitori în magazine.

În gelatina pentru vegetarieni este folosit amidonul sau extractul din algele numite agar-agar. Ați putea întreba de ce majoritatea jeleurilor nu sînt fabricate din amidon sau din agar-agar. Este vorba de banala economie, în cazul cu gelatina provenită de la animale prețul materiei prime este mai mic, prin urmare și cel al bomboanelor va fi mai mic. De aceea, ca întotdeauna alegerea vă aparține, iar noi vă vom arăta procesul de producție a bomboanelor-jeleu pentru consumatorii în masă. Vă avertizăm că acest video poate conține cadre care vă pot șoca!

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load