COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Din cauza coronavirusului, în China a început să întîrzie salariile

Din cauza coronavirusului, în China a început să întîrzie salariile

Din cauza coronavirusului, care a dus la o scădere a activității afacerilor, China a început să întîrzie cu plata salariilor și să transfere lucrătorii la o normă parțială de muncă sau să trimită lucrătorii în concediu neplătit. Despre acest lucru anunță Bloomberg.

Focarul de coronavirus a lovit în special businessul hoteliere și școlile private, centrele comerciale, parcurile de distracții și teatrele. Din cauza carantinei și a interdicției privind libera circulație, astfel de întreprinderi își pierd clienții, iar proprietarii lor trebuie să reducă cheltuielile de remunerare a forței de muncă, transmite Noi.md cu referire la korrespondent.net

De asemenea, s-a redus aproape de două ori numărul de CV-uri noi pe site-ul de locuri de muncă vacante, iar aproximativ o treime dintre solicitanții de locuri de muncă au declarat că înțeleg faptul că nu pot primi salarii. Potrivit calculelor analiștilor Bloomberg, impactul noului coronavirus asupra economiei a devenit deja mai puternic decît influența virusului SARS cu 17 ani în urmă.


Focarul cu noul tip de coronavirus a lovit cererea de energie și producție industrială din China, ceea ce a dus la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ 100 de milioane de tone metrice.

Această cifră este aproape echivalentă cu volumul emisiilor din Chile pentru un an, scrie agenția Bloomberg.

Potrivit datelor unei noi analize a organizației necomerciale Carbon Brief, consecințele pe scară largă a epidemiei, inclusiv interdicțiile de călătorie, prelungirea zilelor de odihnă și scăderea activității economice, a dus la faptul că cererea nu a revenit după tradiționala încetinire, în legătură cu serbarea Anului Nou după calendarul Lunar, care în acest an a început pe 25 ianuarie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load