TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dezvăluirile unui pasager care nu s-a urcat în avionul prăbușit la Teheran

Dezvăluirile unui pasager care nu s-a urcat în avionul prăbușit la Teheran

A plecat la Teheran la o conferință internațională și urma să se întoarcă acasă, în Ucraina, cu zborul fatal care a luat viața a 167 de oameni.

Este vorba despre un expert în relații internaționale, care le-a mărturisit jurnaliștilor de la Unian ce l-a determinat să-și schimbe decizia pe ultima sută de metri, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

Andrei Buzarov urma să zboare spre Kiev cu aeronova Boeing 737-800. Totuși, pe ultima sută de metri el a decis să-și schimbe biletele pentru ziua de 9 ianuarie și să mai petreacă ceva timp la Teheran.


Ucraineanul le-a spus jurnaliștilor că în pofida catastrofei, Iranul nu și-a închis spațiul aerian, iar aeroportul de la Teheran continua să opereze zboruri în regim normal:

„În dimineața de 8 ianuarie o mulțime de experți care au venit la conferință din Europa (Franța, Germania, Finlanda, Norvegia, Polonia) au zburat liniștit cu alte avioane”.

Totuși, cîteva companii-avia au decis să ocolească spațiul aerian din Iran. Andrei Buzarov a rămas la Teheran din cauza că linia МАУ din Ucraina a anulat biletele și a oprit oficial toate zborurile spre Iran pe o perioadă nedeterminată.

Zborurile Kiev-Teheran-Kiev erau efectuate de aproximativ 6 ori pe săptămînă și se bucurat de popularitate în rîndul iranienilor.

„Mulți iranieni învață în Ucraina, iar alții zboară tranzit în Europa sau în țări din regiune. De exemplu, la bordul avionului care s-a prăbușit era un cetățean canadian. Totuși, cei mai mulți dintre pasageri erau iranieni care locuiesc de multă vreme în Canada și au obținut pașaportul acelei țări”, a explicat el.

Buzarov a mai povestit despre informațiile care au apărut în presa iraniană în urma catastrofei:

„Avionul a căzut într-un orășel, în apropiere de Teheran. Martorii oculari au filmat momentul prăbușirii, au început să scrie tot felul de comentarii pe rețelele de socializare și pe forumurile locale. Apare întrebarea dacă avionul a luat foc în aer sau în timpul aterizării.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load