Descoperire uimitoare în Tibet

Descoperire uimitoare în Tibet

O fosilă recent găsită într-o peşteră din Tiber arată că “omul de Denisova”, un strămoş al nostru de acum peste 100.000 de ani, avea “superputeri”.


O specie dispărută de oameni asemănători neanderthalienilor a populat platoul tibetan în urmă cu peste 100.000 de ani şi ar fi transmis genele care îi ajută în prezent pe şerpaşi să supravieţuiască la altitudini mari, conform unei descoperiri revoluţionare citată de Press Association şi Reuters.


O mandibulă găsită într-o peşteră din Platoul Tibet din China oferă informaţii surprinzătoare despre modul în care ar fi putut arăta omul de Denisova, rudă misterioasă a omului de Neanderthal şi a speciei noastre, şi indică totodată faptul că acesta era capabil să supravieţuiască la altitudini mari.


Fosila recent descoperită - jumătatea dreaptă a maxilarului inferior al unui adolescent, ce include doi dinţi - datează din urmă cu 160.000 de ani, potrivit descrierii publicate miercuri de oamenii de ştiinţă.


Singurele fosile de denisovani cunoscute pînă în prezent sînt trei dinţi şi unele fragmente de oase descoperite în Siberia, în peştera Denisova.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load