COVID-19 în MOLDOVA

Descoperire periculoasă pe o plajă din Franța: Ar fi vorba de peste 100 kg

Descoperire periculoasă pe o plajă din Franța: Ar fi vorba de peste 100 kg

O anchetă a fost deschisă în Franţa după descoperirea unor pungi cu stupefiante, inclusiv cocaină, eşuate pe mai multe plaje de la Atlantic.

Începînd cu 4 noiembrie, “ambalaje suspecte au fost găsite″ în diverse locuri pe o porţiune întinsă de pe coasta franceză a Atlaticului, în regiunea Saint-Nazaire (vest) pînă în zona bască (sud-vest), precizează instituţia într-un comunicat.

“O primă analiză arată că aceste ambalaje eşuate sînt de fapt pungi care conţin narcotice, în special cocaină, prezentînd un grad ridicat de puritate” şi, prin urmare, “deosebit de periculoase”, adaugă textul.


“Pînă în prezent, a fost recuperată o cantitate foarte importantă de stupefiante”, subliniază parchetul, care aminteşte că “orice descoperire trebuie să fie adusă imediat la cunoştinţa poliţiei sau a jandarmeriei fără nici o manipulare”.

Faptul de a transporta acest tip de produs constituie o infracţiune pedepsită cu 10 ani închisoare.

“Conţinutul şi ambalajul pot fi periculoase pentru sănătate”, susţin jandarmii. Aceste pungi pot prezenta un pericol ″la atingere″⁣ sau pot provoca “vapori”.

În regiunea Bordeaux, trecătorii au descoperit încă de joi mai multe pachete de cocaină pe plajele La Teste şi Arcachon. Este vorba despre “cantităţi importante”, potrivit Parchetului din Bordeaux.

În total, au fost recuperate cel puţin 120 de kilograme de droguri, potrivit ziarului regional Sud-Ouest.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load