TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Deputat în Rada Supremă: Zelenski a greșit în numirea ministrului de Externe

Deputat în Rada Supremă: Zelenski a greșit în numirea ministrului de Externe

Vladimir Zelenski a ales în funcția de ministru al Afacerilor Externe o persoană cu care Moscova nu va vorbi, a declarat ex-deputatul în Rada Supremă, Anna Gherman, pe postul de televiziune ”112 Ucraina”.


Ea a adăugat că poporul ucrainean a contat pe Zelenski ca pe un președinte care ar putea avea un dialog direct cu Rusia și Vladimir Putin.


"Zelenski a fost ales ca un președinte <...> care ar putea numi un astfel de ministru al Afacerilor Externe cu care Moscova să vrea să vorbească. Pristaiko nu este acea figură, cu tot respectul față de această persoană, el este prea pro-NATO și a colucrat foarte strîns cu NATO", a spus Gherman.


Ea a menționat că în funcția de șef al Ministerului Afacerilor Externe este necesară numirea unei persoane „cu care să vorbească atît Vestul, cît și Estul”. Potrivit fostei deputate, acesta ar putea fi fostul ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei, Konstantin Grișcenko sau fostul șef adjunct al ministerului, Alexandr Cealîi.


În plus, Gherman a spus că echipa lui Zelenski nu are o strategie clară, iar susținătorii președintelui nu știu în ce direcție să conducă țara.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load