COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Demnitarii bulgari își donează salariile către sistemul public de sănătate

Demnitarii bulgari își donează salariile către sistemul public de sănătate

Deputaţii şi miniştrii bulgari îşi donează salariile sistemului public de sănătate atît timp cît rămîn în vigoare măsurile de izolare din cauza epidemieide covid-19, a hotărît Parlamentul, relatează AFP.

Deputaţii au hotărît luni seara să prelungească - pînă la 13 mai - starea de urgenţă care permite Guvernului să impună măsuri de izolare.

Ei au hotărît să susţină unanim - un lucru rar - o propunere a Partidului GERB (conservator, la putere) de a renunţa la salarii începînd de la 1 aprilie.

Această măsură vizează şi membrii Guvernului şi cabinetele politice ale acestora, dar şi şefii agenţiilor guvernamentale.
Donaţia deputaţilor însumează 1,44 milioane de leva (740.000 de euro) pe perioada izolării.


Parlamentul bulgar a adoptat tot luni o actualizare a bugetului aferent lui 2020 şi un deficit de 3%, după ce a adoptat anterior un buget echilibrat.

O creştere importantă a şomajului - de 6,2% - este estimată, iar 42.000 de şomeri s-au înregistrat de la începutul crizei noului coronavirus.

Bulgaria, care înregistrează 22 de morţi şi 549 de contaminări, rămîne relativ puţin afectată de epidemie.

Cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene (UE) a luat de la 13 martie măsuri dure de izolare, pentru a permite sistemului bulgar de sănătate să înfrunte epidemia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load