COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Un alt act de agresiune și provocare care durează de aproximativ 30 de ani

Declarație: Un alt act de agresiune și provocare care durează de aproximativ 30 de ani

Baku a declarat despre prevenirea încercării desfășurării unui atac armat a Armeniei asupra Azerbaidjanului și au îndemnat comunitatea internațională să forțeze Armenia să înceteze politica de agresiune împotriva Azerbaidjanului, menționând că teritoriale azere trebuie să fie eliberate de sub ocupația armenească, mai mult de 1 milion de refugiați trebuie să se întoarcă la casele lor.

După cum a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Qudsi Osmanov, pe 12 iulie forțele armate Armene, încălcînd regimul de încetare a focului, a deschis focul asupra pozițiilor azere în direcția Tovuzk la frontiera de stat între Azerbaidjan și Armenia.

Ca urmare a focului de răspuns și contraatacului Forțelor Armate azere, tentativa de atac a forțelor armate armene a fost împiedicată.


Potrivit diplomatului, acest nou act de agresiune și provocare din partea forțelor armate armene este o nouă confirmare incontestabilă a politicii ostile și ocupaționale a Armeniei față de Azerbaidjan, care durează de circa 30 de ani. Potrivit lui, astăzi, 20% din teritoriile azere se mai află sub ocupație, iar poporul azer nu va accepta niciodată acest fapt.

Diplomatul a subliniat că încălcarea sistematică a regimului de încetare a focului de către forțele armate armene și provocarea Armeniei la frontiera cu Azerbaidjanul reprezintă încă o dovadă a lipsei dorinței părții armene de a soluționa conflictul armeano-azer pe cale pașnică. Astfel de provocări din partea țării agresoare reduc toate eforturile de soluționare pașnică a conflictului și servesc la creșterea tensiunilor în regiune.

Qudsi Osmanov a amintit că conducerea Azerbaidjanului, condusă de un lider puternic - Președintelui Ilham Aliev, a spus în repetate rînduri că Azerbaidjan își rezervă dreptul de a asigura restabilirea integrității sale teritoriale în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional prin toate mijloacele necesare.

"Cu toate acestea, încă mai sperăm la soluționarea pașnică a conflictului, nu vrem victime care vor fi de ambele părți. Comunitatea internațională ar trebui să forțeze Armenia să înceteze politica de agresiune împotriva Azerbaidjanului. Teritoriile azere trebuie eliberate de sub ocupația armeană", a subliniat Qudsi Osmanov.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load