TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: UE nu a fost niciodată sinceră, ne-au înșelat în permanență

Declarație: UE nu a fost niciodată sinceră, ne-au înșelat în permanență

Erdogan a reacționat violent la criticle venite din UE și amenință europenii cu deschiderea frontierelor pentru refugiații din Siria.


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat statele UE care au condamnat operațiunea militară turcă în Siria și a amenințat cu deschiderea granițelor pentru refugiații sirieni.


„Suntem amenințați de atacuri teroriste, avem 3,5 milioane de refugiați sirieni care nu se pot întoarce la patrie. Cei care nu au văzut niciodată YPG (Partidul Muncitorilor din Kurdistan – Forțele de Autoapărare Kurde) ne spun: retrăgeți-vă! UE, revino-ți. UE nu a fost niciodată sinceră, ne-au înșelat în permanență. Dacă vor spune că această operațiune este un act de ocupație, vom deschide porțile pentru refugiați”, a spus Erdogan într-un discurs rostit la Ankara.


În afară de aceasta, el a criticat autoritățile din Arabia Saudită și Egipt, care au condamnat acțiunile militare ale Turciei în Siria.


“Arabia Saudită să se privească în oglindă. Cine a adus Yemen într-o stare jalnică? Mai întîi să răspundă pentru asta. Să nu îndrăzniți să ne spuneți ceva. Egiptul să tacă pentru că acolo conduce un om care și-a ucis democrația în țara lui”, a adăugat liderul turc.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load