COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Soluționarea pașnică a conflictului din Karabah este posibilă"

Declarație: "Soluționarea pașnică a conflictului din Karabah este posibilă"

Soluționarea pașnică a conflictului din Karabah este posibilă pe cale diplomatică, deoarece un nou război ar putea duce la distrugeri mai grave în regiune și nimeni nu dorește acest lucru.

Declarația a fost făcută de deputatul Parlamentului Azerbaidjanului, președintele Comunității azere din regiunea Nagorno-Karabah a Azerbaidjanului, Tural Ganjaliev, transmite Noi.md.

Astfel Tural Ganjaliev a răspuns la întrebarea, dacă el personal crede în soluționarea diplomatică a conflictului din Karabah sau regiune trebuie să aleagă între "un sfîrșit groaznic și o groază fără de sfîrșit", adică o "bombă care mocnește" sub formă de conflict nereglementat sau o noua explozie de acțiuni militare.


"Eu cred în soluționarea pașnică a conflictului. Pentru că un nou război ar putea duce la distrugeri mai grave în regiune și cred că niciunul dintre noi nu vrea acest lucru. Dar poziția Armeniei descurajează oamenii care cred în soluționarea pașnică a conflictului. Republica Armenia și Comunitatea armeană din Karabah trebuie să înțeleagă că, cu ajutorul unui dialog cu noi și a respectului reciproc, vom putea pune capăt acestui conflict. Am putea schimba soarta tragică a întregii regiuni și acest lucru se află în mîinile noastre. Ca azerii, noi am dat de înțeles că sîntem gata să trăim lîngă vecinii năștri armeni, acum e rîndul lor, și ei trebuie să răspundă la această întrebare", a subliniat deputatul parlamentului din Azerbaidjan, președintele comunității azere din regiunea Nagorno-Karabah din Azerbaidjan.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load