Declarație: Refuzul SUA de a elibera vize zdruncină principiile ONU

Declarație: Refuzul SUA de a elibera vize zdruncină principiile ONU

Moscova se arată îndignată de refuzul SUA de a elibera viza de călătorie deputaților ruși care urmau să participe le Adunarea Generală a ONU de la New York.


Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei și-a exprimat indignarea în legătură cu faptul că SUA nu au eliberat vize de călătorie parlamentarilor ruși, care urmau să participe la sesiunea Adunării Generale a ONU.


Anterior, președintele comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a declarat că nu a obținut permisiunea de călătorie și nu va putea merge la New York, așa cum se planificase anterior. Mai tîrziu a devenit cunoscut faptul că a fost respinsă solicitarea de călătorie și altor cîtorva deputați ruși.


“E un exemplu revoltător al lipsei de respect din partea Statelor Unite ale Americii față de membri ONU, precum și al ignorării obligațiilor asumate în calitate de țară gazdă a organizației mondiale”, a declarat purtătorul de cuvînt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.


Partea americană și-a motivat decizia prin probleme tehnice, dar și a reproșat rușilor depunerea prea tîrziu a documentelor.


“Nu este adevărat. Documentele au fost depuse în termenii indicați de diplomații americani. Documentele care au fost depuse anterior (cu cîteva luni înainte de zbor), au fost întoarse cu mențiunea „depuse prea devreme”. Ceva s-a defectat la acești băieți”, a menționat diplomatul.


Zaharova a subliniat că această situație reprezintă “un act de neglijare a drepturilor statelor suverane și organizațiilor internaționale”.


“Incapacitatea de a-și respecta onest propriile angajamente internaționale va deveni subiectul central al discuțiilor dintre Lavrov și Pompeo la New York”, a conchis ea.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load