Decizie istorică în Arabia Saudită

Decizie istorică în Arabia Saudită

Regele Salman al Arabiei Saudite a semnat, luni, un decret prin care o numește pe doctorul Tamadhir bint Yosif bin Moqbil Alrammah în funcția de vice-ministru în cadrul Ministerului Muncii și Dezvoltării Sociale.

Numirea ei marchează un eveniment important în istoria Arabiei Saudite. După ce anul trecut au fost eradicate mai multe interdicţii pentru femei și au primit drepturi precum cel de a conduce mașina sau a merge pe stadion, luni, a fost desemnată și prima femeie într-o funcție de ministru. Tamadhir bint Yosif bin Moqbil Alrammah este noul vice-ministru al Muncii și Dezvoltării Sociale.

 

În ultimele luni, femeile au primit din ce în ce mai multe drepturi, iar gestul uneia oferă speranţe multora. Recent a fost înfiinţată o sală de sport unde care femeile pot veni pntru a învăţa secretele autoapărării. Se numeşte "FlagBoxing" şi are deviza "Luptă ca o fată". Desigur, este atent mascată pentru a nu putea fi identificată de cei care sînt împotriva unui asemenea gest. Geamurile sînt opace, nu există nici măcar un semn care să indice prezenţa unei săli de sport în zonă şi se află în subsolul unui bloc. "În locul acesta am învăţat să fiu mai empatică şi să înţeleg cît de greu le este unora dintre elevele mele să renunţe la tot ce au învăţat, la valorile tradiţionale", a povestit fondatoarea clubului.  

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load