COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De frica infecției, oamenii aleg tot mai mult să meargă cu bicicleta

De frica infecției, oamenii aleg tot mai mult să meargă cu bicicleta

Masca sanitară devine obligatorie în tot mai multe ţări odată cu ridicarea restricţiilor.

În Franţa, autorităţile au distribuit măşti gratuite în suburbii, iar mersul pe bicicletă pare tot mai sigur pentru locuitorii din Paris, care s-au îngrămădit la magazinele cu articole sportive. Şi italienii preferă să pedaleze, aşa că pistele au fost extinse cu peste 150 de kilometri în Roma.

Mersul pe bicicletă, pe lîngă faptul că este benefic pentru organism, ne poate ţine mai departe de virus. Cel puţin aceasta este concluzia autorităţilor din Italia, care caută soluţii pentru a-i face pe locuitori să evite transportul în comun. Pistele pentru biciclete au fost extinse în Roma, iar cetăţenii par încîntaţi de acţiunea guvernului.

Şi pentru francezi, mersul pe bicicletă pare soluţia ideală. De luni o parte din restricţii vor fi ridicate, în timp ce starea de urgenţă sanitară a fost extinsă pînă pe 10 iulie. Locuitorii din Paris s-au îngrămădit la un magazin care a pus la vînzare biciclete second-hand.


Cozi kilometrice s-au format şi în sudul Franţei, dar pentru măşti sanitare. Autorităţile au pornit mai multe campanii prin care le-au livrat cetăţenilor măşti gratuite. De mîine, purtarea lor devine obligatorie în mijloacele de transport în comun.

Peste 80.000 de mii de măşti de protecţie au fost distribuite şi într-o suburbie din Paris.

În Marea Britanie, de la sfîrşitul lunii mai, persoanele care intră în Regat trebuie să stea 14 zile în carantină, spun companiile aeriene. În caz contrar ar putea risca o amendă de pînă la o mie de euro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load