De ce oamenii flămînzi sînt agresivi

De ce oamenii flămînzi sînt agresivi

Oamenii de știință menționează că agresivitatea este o reacție la semnalul „E timpul pentru vînat!”.

Potrivit experților, organismul unui om flămînd produce un hormon care contribuie la creșterea nivelului de agresiune, comunică RIA VladNews, cu referire la Informing.

Ei au reușit să dovedească acest lucru în cadrul unui studiu de proporții. Savanții au încercat să „privească” în trecut și să înțeleagă legătura dintre senzația de foame și agresiune. Potrivit specialiștilor, pentru oamenii preistorici agresiunea era importantă in timpul vînatului. Cu cît mai agresivi ei erau, cu atît mai reușită era vînătoarea și, prin urmare, mai sătui erau ei.

Starea agresivă a oamenilor moderni apare din cauza faptului că în sînge scade nivelul glucozei, ceea ce contribuie la producerea hormonului stresului. Anterior acest lucru servea drept semnal pentru faptul că e timpul pentru dobîndirea hranei.

Glucoza este necesară pentru funcționarea normală a creierului. Insuficiența ei afectează funcționarea organului, suferă calitatea muncii, omul devine mai iritat. Potrivit specialiștilor, în cazul în care persoana nu știe cînd va mînca din nou, nivelul acestui hormon este mult mai mare.

Prin urmare, pentru ca creierul să funcționeze cu o eficiență maximă, este necesar ca omul să nu aibă senzația de foame. Deci pauzele mici din timpul zilei de lucru,  în timpul cărora angajații pot lua o gustare, au un impact pozitiv asupra muncii lor, menționează autorii studiului.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load