De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o prepara

De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o prepara

Oricine care ştie să gătească (sau măcar încearcă) ştie că puiul se spală înainte de a fi preparat.

Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity.

Carnea crudă de pui conţine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfecţii, anume Campylobacter. Ştiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată.

Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungînd pe mîini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde este condusă de apă. Apa este aşadar cel mai bun vehicul pe care această bacterie îl poate avea.

Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gătitul - temperatura ridicată. De aceea, carnea de pui trebuie pătrunsă bine.

Desigur, este redundant de a preciza că igiena rămîne centrală în tot procesul de gătire. Dacă aveţi în casă un termometru de carne, îl puteţi folosi pentru a vă asigura că temperatura cărnii atinge cel puţin 74 de grade Celsius.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load