De ce nu celebrează Phenianul ziua lui Kim Jong-un

De ce nu celebrează Phenianul ziua lui Kim Jong-un

Ziua de naștere a liderului nord-coreean Kim Jong-un, marcată anual la 8 ianuarie, este înconjurată de mister.


Astfel, nu se cunoaște cu certitudine dacă acesta a împlinit 34 sau 35 de ani, mai ales că Phenianul nu marchează în niciun fel evenimentul.


Deși Kim Jong-un a devenit cunoscut comunității internaționale în contextul controverselor stîrnite de programul nuclear, războiul cuvintelor cu președintele american Donald Trump și datorită tendinței de a face declarații publice revoltătoare, actualul lider nord-coreean provine dintr-o familie de șefi de stat și demnitari cu o tradiție îndelungată, care ajunge chiar pînă la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie Business Insider.


În acest context, este interesant că un regim care își idolatrizează liderii refuză să recunoască și să celebreze în mod public ziua de naștere a lui Kim Jong-un, scrie publicația britanică The Independent.


Zilele de naștere ale celorlalți membri din familia Kim sînt celebrate cu mare fast în Coreea de Nord, scrie Business Insider. Astfel, oamenii sînt obligați să se uite la programe TV în care foștii lideri sînt elogiați. De exemplu Kim Jong-suk, bunica decedată a lui Kim Jong-un, este comemorată în ajunul Crăciunului. Astfel, oamenii fac procesiuni în orășelul Hoeryong, locul în care ea s-a născut.


Totodată, la 16 februarie, cetățenii și statul comemorează „Ziua unei stele strălucitoare”, care marchează nașterea fostului conducător al Coreei de Nord, Kim Jong-il, tatăl actualului dictator.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load