COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce este nevoie de semafor pe una dintre cele mai înguste străzi din lume

De ce este nevoie de semafor pe una dintre cele mai înguste străzi din lume

La ce bun ar fi de instalat un semafor pe una dintre cele mai înguste „străzi” din lume? Pentru cei care se întreabă asta există un răspuns simplu: pentru ca pietonii să poată trece liber fără ca să se înghesuie. Da, este într-atît de îngustă.

Neobişnuita „stradă” cu pricina se află în oraşul Praga şi se numește Vinarna Čertovka, iar lățimea sa este, în medie, de doar 50 de centimetri!

Desigur, se poate considera că a fost făcută special cu eforturile băştinaşilor în scopuri turistice, însă nu e chiar aşa. La urma urmei, de fapt, nu este o stradă în toată regula, ci o uliţă, un pasaj între case, cu scări, care măsoară doar cîţiva zeci de metri lungime.

O singură persoană poate să se strecoare prin pasajul subțire, care taie două case dintr-unul din cartierele cele mai istorice ale orașului. Nu există absolut niciun loc pentru doi pietoni care se apropie din capetele opuse pentru a trece unul de altul, ceea ce a dus la cîteva situații strîmte.


După cum își amintesc angajaţii celui mai apropiat restaurant „Čertovka”, odată s-a întîmplat ca un turist german obez să se blocheze şi a fost nevoie de ceva timp pentru a elibera trecerea.

Pentru a remedia acest lucru, cineva a instalat un semafor la ambele capete ale străzii (şi poate este singura de felul ei semaforizată). Prin apăsarea unui buton, un pieton poate avertiza pe oricine așteaptă la celălalt capăt că intenționează să treacă. Cu toate acestea, dacă vizitaţi oraşul şi ajungeţi cumva în zonă, fiți atenți pentru că nu toţi turiştii se întîmplă să folosească semaforul, așa că există șanse mari de generare a unui blocaj dacă nu se face calea întoarsă.

Pentru cei care sînt un pic claustrofobi, micuța stradă este ușor de evitat. Este doar o mică cură de urbanism și, din fericire, nu este principala modalitate de a ajunge la restaurantul cu terasă ascuns la final.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load