COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce a propus Macron reducerea zonei Schengen?

De ce a propus Macron reducerea zonei Schengen?

Președintele francez Emmanuel Macron s-a declarat în favoarea reducerii zonei Schengen, fiind nemulțumit de politica unor țări din Europa de Est care nu doresc să accepte refugiații care sosesc în Europa în limitele cotelor convenite anterior. Cu toate acestea, afacerile nu au nevoie acum de frontiere noi.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al afacerilor externe, Valeriu Ostalep, transmite Noi.md.

"Cauza nemulțumirii lui Macron a fost politica țărilor est-europene - Ungaria, Polonia, Slovacia, Cehia și Austria - care nu vor să primească refugiații care sosesc în Europa în limitele cotelor convenite anterior. Însă acum afacerile nu au nevoie de noi granițe", a scris Valeriu Ostalep pe pagina sa de pe o rețea socială.


Trebuie remarcat faptul că președintele Franței, Emmanuelle Macron, în ajun a declarat despre necesitatea schimbării zonei Schengen, deoarece, în opinia sa, în forma sa actuală, ea "nu mai funcționează".

"Putem chiar face în așa mod, încît aceasta să includă mai puține state", a spus șeful statului francez.

Potrivit acestuia, din zonă ar trebui excluse acele țări care refuză să participe la distribuirea migranților care sosesc în Europa. El a criticat, de asemenea, statele-membre ale zonei Schengen, care nu acordă suficientă atenție controlului frontierelor sale.

"Pentru a prim pe cineva, este nevoie de o casă, iar casa are nevoie de hotare", a adăugat Macron.

El a menționat că Franța trebuie să își "schimbe serios politica de migrație": să o facă mai corectă. În același timp, Macron este convins de necesitatea continuării acordării azilului pentru refugiați. Cu toate acestea, el a îndemnat să "lupte împotriva celor care abuzează" de posibilitatea de a obține azil.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load