CUTREMUR cu magnitudinea 7,6, resimţit în Honduras, Mexic şi Belize

CUTREMUR cu magnitudinea 7,6, resimţit în Honduras, Mexic şi Belize

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs marţi seară în Marea Caraibilor, în largul coastelor Hondurasului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).


Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a emis o alertă de tsunami pe o rază de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului seismului, informează Reuters.


Cutremurul a fost resimţit puternic în Tegucigalpa, capitala statului Honduras, la aproximativ 519 km, dar şi în statul mexican Quintana Roo. Deocamdată, nu au fost înregistrate victime ori daune materiale semnificative.


Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a a emis alerte pentru Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane şi a avertizat că valurile pot atinge peste un metru înălţime. 


Seismul s-a produs miercuri la ora 02.51 GMT (04.51, ora Romîniei) la o adîncime de zece kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 44 de kilometri de Insula Great Swan.


"S-a simtit ca şi cum a trecut un buldozer. Cutremurul nu a durat mult, dar a fost foarte violent",  a declarat Rodrigo Anaya Rodriguez , care locuieşte pe coasta din Caraibe, în Quintana Roo din Mexic.


În Honduras, pompierii au anunţat că unii locuitori au fugit din case după ce au simţit cutremurul.


"Avem rapoarte că a fost resimţit în majoritatea ţării, dar nu avem raportate pagube", a declarat Lizandro Rosales, directorul comisiei de urgenţe din Honduras.


Seismul a fost resimţit şi în capitala Belize, dar nu au fost întregistrate victime sau pagube majore.


Ministrul din Belize responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă, Edmond Castro, le-a transmis, la radio locuitorilor care trăiesc în zonele de coastă şi pe insulele, sărămînă în alertă şi să se se pregătească pentru valuri potenţial periculoase.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load