COVID-19 în MOLDOVA

Cum vrea ONU să oprească răspîndirea devastatoare a COVID-19 în comunitățile sărace

Cum vrea ONU să oprească răspîndirea devastatoare a COVID-19 în comunitățile sărace

Programul Naţiunilor Unite pentru dezvoltare (PNUD) a cerut joi asigurarea unui venit de bază temporar pentru cei 2,7 miliarde de săraci din lume, în contextul pandemiei de COVID-19, relatează dpa şi Reuters.

O asemenea măsură ar putea contribui la limitarea răspîndirii coronavirusului permiţîndu-le celor care trăiesc sub sau foarte aproape de pragul sărăciei în 132 de ţări în curs de dezvoltare să rămînă acasă, a explicat PNUD, scrie digi24.ro.

În prezent şapte din 10 persoane care lucrează în ţările sărace obţin venituri pe aşa-zisele pieţe informale şi nu-şi pot permite să stea acasă, notează PNUD.


„Vremurile fără precedent necesită măsuri sociale şi economice fără precedent. Introducerea unui Venit de Bază Temporar pentru cei mai săraci oameni ai lumii se conturează ca una din opţiuni, lucru care ar fi putut părea imposibil în urmă cu cîteva luni”, a menţionat într-un comunicat administratorul PNUD, Achim Steiner.

„Un venit de bază temporar le-ar putea permite guvernelor să le asigure oamenilor nevoiţi să rămînă în case un colac de salvare financiar, să injecteze fonduri în economiile locale pentru a ţine pe linia de plutire micile afaceri şi să încetinească răspîndirea devastatoare a COVID-19”, se arată în comunicat. „Pachetele de asistenţă şi planurile de redresare nu se pot concentra doar pe pieţele mari şi marile afaceri”, subliniază PNUD.

Agenţia ONU estimează că asigurarea unui astfel de venit ar costa cel puţin 199 de miliarde de dolari pe lună şi acesta ar putea fi finanţat prin redirecţionarea de resurse, ca de exemplu subvenţiile pentru combustibili fosili sau fonduri care ar fi fost folosite pentru achitarea datoriilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load