Cum vor fi pedepsiți pasagerii-scandalagii din avion

Cum vor fi pedepsiți pasagerii-scandalagii din avion

Probabil că ți s-a întîmplat de multe ori să mergi cu avionul și să fii deranjat de unul sau mai mulți pasageri. Sunt și situații în care se ajunge la bătăi sau injurii.


Siguranța unei curse aeriene e pusă deseori în pericol de pasagerii care fac scandal în timpul zborului. Cele mai recente date arată că, anul trecut, numărul incidentelor provocate de pasageri a crescut cu 34%.


Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a început o campanie prin care dorește sancționarea aspră a celor care deranjează personalul de bord sau pe ceilalți pasageri.


Ce probleme sînt întîlnite la bordul avioanelor


Agenția Europeană de Siguranţă a Aviaţiei susține, în propriile statistici, că 1.000 de curse pe an au probleme din cauza pasagerilor care se urcă în avion sub influența băuturilor alcoolice. Aproximativ șapte din zece cazuri se încheie, însă, cu agresiuni fizice. Fie sînt agresați membrii echipajului, în special stewardesele, fie ceilalți pasageri ai cursei. Cei care, de regulă, se încumetă să încerce să-i potolească pe scandalagii.


Cel puțin o dată pe lună, un avion aterizează din cauza celor care fumează. Aprinderea unei țigări în avion este interzisă, existînd multe semne de avertizare.


Dar mulți pasageri încalcă aceste reguli.


La sfîrșitul lui martie, un bărbat în vîrstă de 52 de ani a fost încătușat de către polițiștii de Frontieră pe Aeroportul Internațional Henri-Coandă, din Otopeni. După ce a trecut de controalele de securitate, în zona de tranzit a aeroportului, bărbatul i-a jignit și i-a amenințat pe ceilalți pasageri aflaţi la poarta de îmbarcare, cu destinația Londra.


În acel moment, compania aeriană cu care urma să zboare i-a refuzat îmbarcarea. Bărbatul a devenit recalcitrant, a tulburat liniştea şi ordinea publică, motiv pentru care a fost amendat. Fiind nervos, el a spart și vitrina unui magazin din incinta aeroportului și a fost dus la consult la un cabinet medical.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load