COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum vor autoritățile din Suedia să-i împiedice pe oameni să iasă în parcuri

Cum vor autoritățile din Suedia să-i împiedice pe oameni să iasă în parcuri

Autoritățile din orașul suedez Lund vor arunca o tonă de gunoi de grajd în parcul din centrul orașului pentru a-i descuraja pe cei aproximativ 30.000 de locuitori să se adune pentru evenimentele care marchează Noaptea Valpurgiei, scrie The Guardian.

"Lund ar putea foarte bine să devină un epicentru pentru răspîndirea coronavirusului în ultima seară din aprilie. Cred că a fost o inițiativă bună", a declarat pentru ziarul Sydsvenskan președintele Comitetului local de Mediu, Gustav Lundblad.

„Avem ocazia să fertilizăm gazonul și, în același timp, este posibil să nu fie atît de plăcut să stai și să bei bere în parc”, a mai adăugat Lundblad. El a precizat că singurul dezavantaj este că mirosul s-ar putea resimți în tot orașul.


„Nu sînt un expert în fertilizatori, dar, după cum am înțeles, este clar că ar putea mirosi și în afara parcului”, a recunoscut Lundblad. „Este vorba despre excremente de pui. Nu pot garanta că restul orașului va fi cruțat de miros. Dar ideea este să-i ținem pe oameni în afara parcului".

Suedia a optat pentru o abordare ușoară pentru limitarea răspîndirii îmbolnăvirilor cu Covid-19, favorizînd responsabilitatea personală a cetățenilor.

Noaptea Valpurgiei, sărbătorită pe 30 aprilie, se celebrează în Europa Centrală și de Nord cu petreceri și focuri de tabără. Festivitățile sînt „spontane”, deci nu pot fi interzise de autorități, dar pentru a evita riscul de a răspîndi coronavirusul, multe orașe din Suedia au solicitat cetățenilor să renunțe la această tradiție.

Philip Sandberg, liderul consiliului local, a declarat că „nu va fi o experiență plăcută să stai într-un parc care miroase a gunoi de grajd. Dar va fi bine pentru gazon, deoarece excrementele de pui conțin mult fosfor și azot, așa că vom avea un parc cu adevărat frumos pentru vară”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load