TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum sunt hărțuiți și amenințați „cu datul afară” angajații Amazon care militează împotriva schimbărilor climatice

Cum sunt hărțuiți și amenințați „cu datul afară” angajații Amazon care militează împotriva schimbărilor climatice

Mai mulți angajați ai Amazon au dezvăluit, pentru BBC, hărțuielie, presiunile și amenințările cu concedierea la care recurge conducerea companiei la adresa salariaților care își exprimă public grijile legate de problemele de mediu.

Conform unei postări,publicate pe pagina de Twitter a unui grup al angajaților Amazon care militează împotriva schimbărilor climatice, compania a recurs la mai multe tactici de intimidare. Angajaților li s-a comunicat, în primul rând, că „încalcă politica companiei”, după ce aceștia au cerut ca Amazon să se implice mai mult în activitățile de protecție a mediului.


În postarea de pe Twitter, angajații povestesc cum au fost contactați de către departamentul de Resurse Umane al Amazon și luați la întrebări în legătură cu opiniile exprimate public.

„Unii angajați au primit mesaje pe email în care erau amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă vor continuna să vorbească despre afacerile companiei Amazon”, se arată în postare.

În replică, reprezentanții Amazon spun că politica firmei, legată de faptul că angajații nu au voie să facă niciuun fel de comentarii sau aprecieri publice, nu este una nouă și este valabilă pentru toți salariații.

„Recent chiar am actualizat această politică și am simplificat procedurile de aprobare, în cazul angajaților care doresc să participe în activități externe precum luări de cuvânt în public sau interviuri în presă”, se arată într-un răspuns Amazon acordat BBC.

În același răspuns, compania a admis că „în conformitatea cu politica firmei, angajații pot primi notificări din partea Resurselor Umane, în cazul în care aflăm că o obligație contractuală nu a fost respectată”.

Grupul de pe Twitter al angajaților Amazon este alcătuit din activiști pentru mediu care susțin că responsabilitatea lor este să se asigure că „modelul nostru de business nu contribuie la actuala criza climatică”. Grupul a solicitat Amazon să atingă valoarea de zero emisii până în 2030 și să nu mai finanțeze politicienii care fac lobby în favoarea ideilor care neagă existența schimbărilor climatice.

Amazon este deja criticată pentru politica pe care o are față de angajații săi, care sunt supravegheați la tot pasul.

Salariul mediu al angajaților companiei americane a fost în 2017 de sub 30.000 de dolari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load