COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se gătește corect sparanghelul

Cum se gătește corect sparanghelul

Sparanghelul este foarte delicios atît de sine stătător servit cu sos cît și ca ingredient în alte mîncăruri cum ar fi: supele, peștele, risotto-ul, preparatele din peşte și fructe de mare, sufleurile și gratinurile.

Cît timp trebuie fiert sparanghelul?

Capetele se curăţă ușor, după care sparanghelul proaspăt se fierbe cca. 5-8 minute în apă clocotită, pentru un rezultat crocant și fraged.

Sparanghelul se curăţă?

Sparanghelul nu trebuie neapărat curățat, doar că mulți îl preferă în felul acesta. Folosiți un cuțit de curățat legume pentru tulpină, mai ales pentru capetele groase (se curăţă dinspre vîrfuri înspre capăt).


Sparanghelul se poate consuma crud?

Deși majoritatea oamenilor preferă să-l prepare în vreun fel, fie fiert, tras în tigaie, etc., consumarea lui în stare crudă nu reprezintă absolut niciun pericol. Doar clătiți bine cu apă caldă pentru a îndepărta eventualele impurități și serviți alături de un sos.

Cum aleg cel mai bun sparanghel?

Se aleg tulpinile ferme, proaspete, ale căror vîrfuri sînt compacte și închise. Diametrul tulpinei să fie uniform, astfel încît timpul de gătire să fie același. Tulpinile cu un diametru mai mic sînt mai fragede.

Cum prăjim sparanghelul?

Se taie tulpinile în unghi în bucățele de 3-5 cm, se încinge o tigaie sau un wok la foc mediu, se adaugă un pic de unt sau ulei, iar cînd acesta este fierbinte se adaugă bucățelele de sparanghel. Se prăjesc cca 3-5 minute, pînă sînt fragede și crocante, amestecînd constant.

Cum se păstrează sparanghelul?

Sparanghelul proaspăt trebuie păstrat curat, acoperit și la rece. Tăiați 1-2 cm din capetele tulpinelor, spălați cu apă călduță de mai multe ori, după care se scutură de apă și se învelește într-un prosop de hîrtie umed la capăt. Băgați la frigider și consumați în decurs de 2-3 zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load