COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se explică furtuna ”de vară” devastatoare din Grecia

Cum se explică furtuna ”de vară” devastatoare din Grecia

Specialiștii spun că furtuna devastatoare din Grecia s-a produs din cauza unui nucleu de presiune care s-a produs deasupra Mării Egee.

Florinela Georgescu a explicat cum a fost posibil ca o ploaie de vară să se transforme într-o furtună atît de violentă.

”Este foarte posibil! De altfel, ultimele 2-3 luni ne-au arătat că fenomene extreme, furtuni de vară cu manifestări extreme, au apărut în multe părți ale Europei, inclusiv în zona țării noastre. De data aceasta, seara trecută și noaptea trecută, cele mai afectate au fost Italia și Grecia. În Grecia au fost create toate condițiile ca în zona cea mai afectată să fie manifestările cele mai severe foarte severe. Pentru că veneau furtunile după o zi cu temperaturi foarte ridicate.


Veneau în contextul în care deasupra Mării Egee s-a dezvoltat un nucleu de presiune scăzută, ceea ce a favorizat generarea unui front rece, pe de-a lungul căruia s-au dezvoltat aceste celule de furtună. Deci norii aceștia cu dezvoltare foarte mare pe verticală, apreciem noi, privind imaginile radar, că norii s-au dezvoltat pînă la 14.000 - 15.000 de metri, ceea ce indică clar posibilitatea unor furtuni extreme”, a declarat Florinela.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load