Cum să devii fericit: Dalai Lama a dezvăluit secretul

Cum să devii fericit: Dalai Lama a dezvăluit secretul

În opinia sa, oamenii din lumea occidentală prea mult tind spre valori materiale, iar acest lucru este rău.


Dalai Lama a negat faptul că fericirea are legătură cu cele cinci simțuri și cu necesitățile materiale. De fapt, fericirea depinde de "a șasea conștiință" și de "pacea minții”.


"Adevărata fericire este legată de a șasea conștiință... În budism există cinci tipuri de conștiință care au legătură cu simțurile, iar al șaselea tip de conștiință este cel mental... Sentimentele adevărate nu sunt cauzate de senzațiile primite de organele senzoriale, ci de experiențele de natură mentală", a spus el.


Dalai Lama a adăugat că, avînd o anumită experiență cu nivelul mental, se poate păstra bunul simț chiar și avînd sentimente neplăcute.


El a menționat că în lumea occidentală, educația se concentrează pe dobîndirii bogăției, care poate oferi doar plăcere senzuală. Făcînd o oarecare activitate sau contemplînd frumosului, oamenii, de asemenea, primesc fericire, care se bazează pe percepția senzorială. Cu toate acestea, această fericire este temporară, crede Dalai Lama.


Potrivit lui, din cauza că oamenii trăiesc cu lucruri materiale, ei devin sclavi ai experiențelor senzoriale. El i-a sfătuit pe cei care doresc să fie fericiți să lase această "sclavie" și "să lucreze cu nivelul mental".


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load