COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum cîștigă un rabin care și-a numit startup-ul în onoarea Arhanghelului Gabriel

Cum cîștigă un rabin care și-a numit startup-ul în onoarea Arhanghelului Gabriel

Inspirat de un eveniment tragic – un atac terorist asupra unui grup de israelieni – Yoni Sherizen a lansat un business menit să protejeze oamenii în faţa altor atentate – produce şi instalează butoane de panică şi sisteme de securitate în locaţii expuse în faţa unor posibile incidente teroriste.

Startup-ul lui Yoni Sherizen a crescut de la doi angajaţi la şapte în ultimii trei ani, şi este pe cale să încheie cea mai mare tranzacţie din ultima vreme, iar investitorii evaluează afacerea la 13 milioane de dolari, scrie Bloomberg. Cu toate acestea, de fiecare dată când înregistrează un client, antreprenorul se preocupă de costul tragic al succesului.

Compania sa, Gabriel, ajută la protejarea locurilor precum centrele comunitare şi sinagogile în faţa atacurilor teroriste. „Din păcate, veştile proaste atrag multă atenţie asupra unui produs precum al nostru”, spune Sherizen, un rabin de 41 de ani, american, care trăieşte într-o comunitate (kibbutz) din centrul Israelului. Până în prezent, toţi clienţii companiei sunt grupuri evreieşti din Florida, Michigan şi New Jersey, oameni îngrijoraţi de violenţa antisemită, iar Sherizen urăşte ideea de a profita de împuşcături şi de frica pe care acestea o nasc. „Mă lupt cu asta tot timpul”, spune el.


Unicul produs al lui Gabriel este un pachet hardware şi software care include butoane de panică pentru a fi amplasate în jurul unui site, fiecare cu o cameră cu fish-eye care oferă poliţiei şi managerilor de securitate o vedere asupra scenei. Membrii comunităţii pot descărca o aplicaţie mobilă care are propriul buton de alertă, astfel încât pot trimite actualizări în timp real pe rutele de evacuare sau spre adăposturile sigure. Preţul începe de la 10.000 de dolari pe an pentru 10 dispozitive şi servicii asociate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load