TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum arată tabloul „Mona Lisa” făcut în întregime din cuburi Rubik

Cum arată tabloul „Mona Lisa” făcut în întregime din cuburi Rubik

O imagine a Mona Lisei realizată din 330 de cuburi Rubik urmează a fi vîndută la o licitație din Paris.

Licitația are loc în apropierea Muzeului Luvru unde este găzduită pictura originală a lui Leonardo da Vinci, scrie Reuters.

Organizatorii licitației, Artcurial, au declarat luni că lucrarea realizată în 2005 de artistul francez, Invader s-ar putea vinde cu 150.000 de euro. Tabloul se folosește de pătrățelele de culoare de pe cuburi pentru a crea un mozaic al Mona Lisei, și chiar al celebrului ei zîmbet, totul în culori țipătoare. Detaliu din tabloul „Mona Lisa” realizat de artistul Invader.


„Nici nu trebuie să vezi detaliile. Știi că este Mona Lisa doar din poziția în care stă și din compoziția imaginii. Și ăsta e un lucru magic”, a declarat Arnaud Oliveux, directorul departamentului de artă urbană al Artcurial. Licitația va avea loc pe 23 februarie și va coincide cu aniversarea de 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci.

În onoarea lui, Muzeul Luvru va organiza o expoziție masivă cu lucrările acestuia. Artistul anonim Invader și-a creat un nume prin fixarea de plăcuțe ceramice pe fațadele clădirilor din întreaga lume. Lucrările lui de multe ori prezintă scene din jocuri video sau din benzi desenate.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load