COVID-19 în MOLDOVA

Cum arată muzeul telefoanelor mobile vintage (FOTO)

Cum arată muzeul telefoanelor mobile vintage (FOTO)

În condițiile în care tot mai multe smartphone-uri din ce în ce mai performante ajung pe piață, există un loc în Slovacia în care vizitatorii pot vedea telefoane mobile dintr-o perioadă în care celularele cîntăreau mai mult decît unele computere de astăzi și cei mai mulți nu și le puteau permite.

Specialistul în marketing online Stefan Polgari, de 26 de ani, din Slovacia, și-a început colecția în urmă cu peste doi ani, cînd a cumpărat un stoc de celulare vechi. Astăzi, colecția lui numără în jur de 1.500 de modele sau 3.500 de piese cu tot cu dubluri.

Muzeul, care ocupă două camere din casa sa din micul oraș Dobsina din estul Slovaciei, s-a deschis anul trecut și poate fi vizitat cu programare.


Colecția include modelul Nokia 3310, care recent a beneficiat de o cosmetizare și a fost relansat, precum și modelul deplin funcțional, vechi de 20 de ani, care seamănă cu o cărămidă, Siemens S4, care costa 23.000 de coroane slovace, de peste două ori salariul mediu din Slovacia cînd a fost lansat.

"Acestea sînt capodopere ale designului și ale tehnologiei care nu îți furau timpul. Nu există telefoane mai tinere decît primele modele cu touchscreen și în niciun caz smartphone-uri", a spus Polgari.

"Îmi vine greu să spun care telefon este cel mai valoros pentru mine, poate Nokia 350i ediția Star Wars", a spus proprietarul neobișnuitului muzeu, care în viața de zi cu zi folosește un iPhone.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load