Cum arată cabina uneia dintre cele mai misterioase arme ale Americii (VIDEO)

Cum arată cabina uneia dintre cele mai misterioase arme ale Americii (VIDEO)

Bombardierul B-2 Spirit reprezintă una dintre cele mai secretoase arme ale Americii, însă în această săptămînă publicul a avut ocazia să vadă cum arată interiorul acestei puternice arme de război.


US Air Force i-a permis recent jurnalistului civil Jeff Bolton să filmeze un bombardier B-2 în zbor, din interiorul cabinei. Defense News a publicat filmuleţul luni, permiţîndu-le privitorilor să vadă interiorul aparatului de zbor pentru prima dată în istoria de 30 de ani a bombardierului. Cabina avionului B-2 este plină de ecrane multifuncţionale care le permit echipelor aviatice să monitorizeze operaţiuni, precum şi să depisteze rapid defecţiuni şi parametri anormali.


„Display-urile şi echipamentul arătat în filmul Defense News sînt sistemele integrate de comunicaţie, propulsie, control de zbor şi sistemele de navigaţie“, a declarat un purtător de cuvînt de la Baza aeriană Whiteman pentru Business Insider. „Display-urile şi echipamentul sînt folosite de către piloţii noştri pentru a livra efecte precize ale armamentului într-un spaţiu aerian bine păzit. Aceste sisteme ajută escadrila 509 în folosire B-2 pentru executarea unor opţiuni nucleare şi unui atac global pentru Statele Unite“.


Filmarea publicată luni arată cum bombardierul se realimeantează în aer.  B-2 Spirit, un avion cu un design de zbor unic, este o parte-cheie a capacităţilor americane de descurajare nucleară. Cu o echipă de doi piloţi, trăsăturile invizibile ale avionului îi conferă o semnătură pe radar aproape nedetectabilă, astfel putînd penetra sisteme defensive sofisticate ale inamicilor, pentru a lovi ţintele cu o varietate de tipuri de arme, atît convenţionale, cît şi nucleare.


                                                


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load