Cum am fost mințiți în privința calciului

Cum am fost mințiți în privința calciului

Calciul este cel mai răspîndit microelement din organismul uman.

Cea mai mare parte din calciu se conține în dinți și oase. Am fost învățați din copilărie că principala sursă de calciu sînt produsele lactate.

Haideți să privim adevărul în față. Produse vegetale, bogate în calciu:

Macul conține 1460 mg/100 g

Susanul – 670-975 mg/100 g

Urzica – 713 mg/100 g

Pătlagina – 412 mg/100 g

Semințele de floarea-soarelui – 367 mg/100 g

Măceșul – 257 mg/100 g

Migdalele 252 – 273 mg/100 g

Pătrunjelul – 245 mg/100 g

Alunele – 214 mg/100 g

În timp ce laptele de vacă conține doar 120 mg/100 g de calciu, iar brănza – 80 mg/100 g.

Normele zilnice de consum al calciului recomandate de Organizația Mondială a Sănătății:

Copiii pînă la 3 ani – 600 mg

Copiii de la 4 pînă la 10 ani – 800 mg

Copiii de la 10 pînă la 12 ani – 1000 mg

Adolescenți de la 13 pînă la 16 ani – 1200 mg

Tineretul de la 16 în sus – 1000 mg

Maturii de la 25 pînă la 50 de ani – de la 800 pînă la 1200 mg.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load