COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a reușit un veteran de 99 de ani să strîngă donații de 6 milioane de lire sterline

Cum a reușit un veteran de 99 de ani să strîngă donații de 6 milioane de lire sterline

Un veteran de război britanic, în vîrstă de 99 de ani, care a strîns peste șase milioane de lire sterline pentru a ajuta Serviciul Național de Sănătate (NHS) în lupta împotriva Coronavirus, a promis să continue, chiar dacă și-a pulverizat obiectivul inițial de 1000 de lire sterline.

Tom Moore și-a propus să facă 100 de ture de cîte 25 de metri în grădina lui din comitatul Bedfordshire pînă joi, mergînd cu ajutorul unui cadru metalic. Cu toate acestea, el a spus acum că nu se va opri și speră să facă alte 100. NHS Charities Together, care va beneficia de fonduri, a spus că a fost "cu adevărat inspirată și impresionată”.

Aproape 170000 de oameni din întreaga lume au donat bani paginii sale de strîngere de fonduri de cînd a fost lansată săptămîna trecută.


Domnul Moore a început să strîngă fonduri pentru a mulțumi "magnificului" personal NHS care l-a ajutat în tratamentul cancerului și al fracturii de șold.

El speră să facă 100 de ture din bucla de 25 de metri în grădina sa din localitatea Marston Moretaine, în bucăți de 10 ture, înainte de a împlini 100 de ani la sfîrșitul lunii.

Întrucît fondurile au depășit pragul de un milion de lire sterline, "Căpitanul Tom”, după cum este cunoscut, a descris aceasta drept "aproape de necrezut”.

"Cînd vă gîndiți cui se adresează - toți acei medici și asistenți curajoși pe care îi avem - cred că merită fiecare bănuț și sper să obținem și noi ceva mai mult pentru ei”, a declarat Căpitanul Tom.

Banii strînși de el și de alții pentru caritate sînt cheltuiți pe bunăstarea personalului NHS, săli de odihnă și recuperare, dispozitive electronice pentru a permite pacienților din spital să țină contact cu persoanele dragi și să lucreze cu grupuri comunitare pentru a-i sprijini pe pacienți odată ce au fost externati din spitale.

Domnul Moore s-a născut în Keighley, West Yorkshire, nordul Angliei, și a făcut studii de inginerie civilă înainte de a se înrola în armată în cel de-al doilea război mondial. A atins gradut de căpitan și a luptat în India și Birmania.

"Fac ture în fiecare zi, pentru ca pînă la urmă să ajung la 100, după aceea voi continua și voi mai face încă altele", a spus el.

"Să continuăm cu toții și să ne reamintim că lucrurile se vor îmbunătăți”, a spus Căpitanul Tom.

"Am mai avut probleme și înainte - le-am depășit - și le vom depăși din nou." a încheiat el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load