COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum a reușit Taiwan să țină sub control epidemia de coronavirus

Cum a reușit Taiwan să țină sub control epidemia de coronavirus

Taiwan este o insulă cu 23 de milioane de locuitori aflată la doar 130 de kilometri de China continentală, locul unde a izbucnit epidemia de coronavirus și unde s-au înregistrat pînă acum peste 80.000 de cazuri și 3.000 de morți.

Cu toate acestea, pînă acum Taiwan a raportat doar 48 de cazuri și un singur deces, informează The Guardian.

Pe măsură ce Marea Britanie, SUA, Italia și alte țări se luptă cu extinderea epidemiei de coronavirus, succesul înregistrat de Taiwan începe să fie remarcat. Experții și oficialii locali spune că eficiența măsurilor luate în Taiwan poate fi atribuită tehnologiei, centrului de comandă, sistemului de sănătate și deciziilor luate rapid, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Taiwan a instituit rapid controale la granițele sale și a fost una dintre primele teritorii care a interzis exportul de măști chirurgicale. Spre deosebire de anul 2003, cînd SARS a ucis zeci de oameni în Taiwan după ce virusul a venit din China continentală, națiunea insulară are acum acces la tehnologie mai avansată.


Totodată, Taiwan a reacționat rapid după experința avută cu epidemia SARS, pentru că are puțină încredere în datele transmise de China.

Taiwan nu este membru OMS

Taiwan nu este membru al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru că statul chinez nu îi permite acest lucru. China susține că Taiwan face parte din teritoriul său și i-a blocat accesul la organizațiile internaționale. În actuala epidemie, Taiwanul a fost exclus de la întîlnirile convocate de OMS pe tema coronavirusului. A primit acces totuși la o conferință desfășurată online pe tema Covid19, în data de 12 februarie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load