Cu ce s-au terminat întîlnirea dintre Putin și Erdogan

Cu ce s-au terminat întîlnirea dintre Putin și Erdogan

Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, au purtat luni discuții pe scară largă și s-au întîlnit cu reprezentanți de frunte ai cercurilor de afaceri din cele două țări.


A fost discutată și despre situația din Siria, scrie Tass.ru.


Liderii au menționat că au discutat, în principal, aspecte economice. Potrivit lui Putin, negocierile cu Erdogan au fost formale și concrete. Dar nu s-a reușit fără dispute. Cu toate acestea, în ciuda dificultăților, părțile continuă să lucreze activ împreună „cu un rezultat bun”.


Pe lîngă economie, Putin și Erdogan au discutat despre situația din Siria. Acest subiect este în mod tradițional pe agenda relațiilor ruso-turce. Președintele turc a subliniat intenția Ankarei de a continua lupta împotriva teroriștilor din Siria, împreună cu Moscova.


Potrivit șefului statului rus, procesul politic din Siria va începe după aprobarea componenței Comitetului Constituțional. Lucrările în acest domeniu sînt în curs de negociere la ONU.


De asemenea, părțile consideră necesar să continue lupta împotriva terorismului în Siria. Potrivit lui Erdogan, „Turcia va continua să lupte împotriva organizațiilor teroriste din Siria pe baza înțelegerii reciproce cu Rusia”.


„Pentru noi Idlib este o regiune foarte sensibilă. Astăzi am luat toate măsurile necesare și vom continua să le luăm”, a spus el.


Liderul turc a mai spus că Ankara recunoaște „Forțele de apărare populare” (trupele kurde) și „Uniunea Democrată” (partid), drept grupuri teroriste care reprezintă aceeași amenințare la adresa securității naționale a Turciei și a întregii regiuni ca organizația „Statul islamic”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load