Crucea Roşie a început să aducă ajutoare umanitare în Venezuela

Crucea Roşie a început să aducă ajutoare umanitare în Venezuela

Prima tranşă de ajutoare umanitare din partea Crucii Roşii a ajuns marţi în Venezuela, iar oficialii organizaţiei internaţionale au făcut apel la toate părţile implicate în criza din această ţară să nu politizeze această operaţiune.


Ajutoarele umanitare constau în mare parte în alimente şi medicamente necesare populaţiei Venezuelei, ţară aflată într-o criză umanitară majoră, însă negată de preşedintele Nicolas Maduro.


Reprezentanţii organizaţiei umanitare au făcut apel către clasa politică din Venezuela să nu se folosească de această acţiune pentru a obţine avantaje în lupta politică internă. „Ajutoarele vor fi distribuite în conformitate cu principiile fundamentale ale organizaţiei noastre, neutralitatea, imparţialitatea şi independenţa. Nu permiteţi politizarea aceste reuşite!”, a declarat Mario Villarroel, preşedintele Crucii Roşii din Venezuela.


În luna martie, Statele Unite au anunţat că ar putea continua să livreze ajutoare umanitare în Venezuela prin intermediul acestei organizaţii. Nicolas Maduro a ordonat închiderea graniţelor pentru a împiedica intrarea ajutoarelor americane în ţară, menționînd că după primirea lor, Statele Unite ar fi urmat să desfăşoare o acţiune militară în Venezuela.


Aproximativ 7 milioane de locuitori ai Venezuelei (24% din populaţie) au nevoie disperată de ajutoare umanitare, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite care arată că malnutriţia şi cazurile de boli severe sînt în creştere pe fondul scăderii condiţiilor de trai.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load