COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Croația deschide magazinele, croitoriile, agențiile de turism și muzeele

Croația deschide magazinele, croitoriile, agențiile de turism și muzeele

Croaţia va începe relaxarea treptată în umătoarele trei săptămîni a măsurilor de izolare introduse pentru limitarea răspîndirii COVID-19, a declarat prim-ministrul Andrej Plenkovic, citat de DPA, potrivit Agerpres.

„Din fericire, situaţia din Croaţia nu este la fel de dramatică cum este în alte ţări”, a declarat el în cadrul unei reuniuni a cabinetului de joi. „De fapt, putem spune că situaţia epidemiei este sub control”, a adăugat Plenkovic.

De luni, magazinele din afara mall-urilor se vor redeschide, precum şi croitoriile, agenţiile de turism, galeriile şi muzeele. De asemenea, unii sportivi vor primi permisiunea de a se antrena individual.


Transportul public rutier şi maritim îşi va relua de asemenea operaţiunile.

Dacă situaţia pandemiei de COVID-19 va rămîne stabilă, pe 4 mai sistemul sanitar, public şi privat, îşi va relua activitatea normală, cu excepţia unităţilor pentru cei infectaţi cu COVID-19.

Spaţiile care presupun contact apropiat, precum frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare vor fi şi ele redeschise.

Cea de a treia fază, a spus Plenkovic, este plănuită pentru 11 mai.

Cu respectarea distanţării sociale, oamenilor li se va permite să alcătuiască grupuri nu mai mari de zece persoane. De asemenea, se vor redeschide mall-urile, grădiniţele şi şcolile primare, în timp ce în universităţi se va permite lucrul în grupuri restrînse. De la această dată ar urma să se reia şi zborurile interne.

Cafenelele, barurile şi restaurantele cu terase şi hotelurile se vor redeschide şi ele, cu menţinerea recomandărilor de distanţare socială. În aceeaşi etapă îşi vor redeschide porţile parcurile naţionale şi naturale.

Deşi este o destinaţie turistică majoră pentru turismul pe timp de vară, Croaţia urmează să întocmească planuri împreună cu partenerii săi europeni pentru deschiderea frontierelor sale, a spus Plenkovic.

Croaţia a raportat numere tot mai mici de pacienţi cu COVID-19 în ultimele două săptămîni. Joi au fost anunţate 31 de cazuri noi, la un total de 1.981 de cazuri confirmate, în timp ce bilanţul deceselor este de 47.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load