Criza produselor lactate pentru copii infectate cu salmonelă afectează 83 de ţări

Criza produselor lactate pentru copii infectate cu salmonelă afectează 83 de ţări

Peste 12 milioane de cutii cu lapte praf pentru bebeluşi au fost retrase din 83 de ţări, din cauza infectării cu bacteria Salmonella, relatează site-ul BBC News, citat de NOI.md.


Situaţia a fost depistată încă din luna decembrie a anului trecut, de către Direcţia generală pentru sănătate din Franţa. Produsele lactate au fost retrase după constatarea contaminării cu salmonelă la o fabrică a companiei Lactalis.


Peste 35 de bebeluşi din Franţa au fost infectaţi cu Salmonella, iar părinţii acestora au declanşat procese în instanţă. Un alt caz de infectare a fost confirmat în Spania.


Salmoneloza (infecţia cu Salmonella) este o infecţie bacteriană comună care afectează tractul intestinal. Simptomele includ greaţă, diaree severă, crampe stomacale, vărsături şi deshidratare severă.


Directorul companiei Lactalis, Emmanuel Besnier, a negat faptul că s-a încercat muşamalizarea incidentului, adăugînd că va colabora cu autorităţile, iar familiile afectate vor primi compensaţii financiare.


Potrivit investigaţiei preliminare, contaminarea cu Salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la fabrica Celia din localitatea Craon, aflată în nord-vestul Franţei.


Grupul Lactalis este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din lume, cu vînzări anuale de 17 miliarde de euro.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load