COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19: Una din trei persoane testate pozitiv, este purtător tăcut al virusului

COVID-19: Una din trei persoane testate pozitiv, este purtător tăcut al virusului

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au dezvoltat tîrziu sau deloc simptome specifice poate ajunge la o rata de 1 la 3 dintre cei care au fost testaţi pozitiv.

Potrivit unor date clasificate ale guvernului chinez, obţinute de publicaţia South China Morning Post, citată de mediafax.ro, numărul ”purtătorilor tăcuţi” ai virusului poate fi mult mai mare decît s-a crezut iniţial.

Conform acestor date, la sfîrşitul lunii februarie peste 43.000 de persoane au fost depistate pozitiv fără a avea vreun simptom. Aceşti oameni au plasaţi în carantină, dar nu au apărut în raportările oficiale care la acea vreme indicau 80.000 de persoane.


Oamenii de ştiinţă nu reuşesc deocamdată să se pună de acord în privinţa rolului pe care îl au pacienţii asimptomatici în răspîndirea virusului şi cît de contagioase sînt aceste persoane.

Un număr din ce în ce mai mare de cercetători pun la îndoială informaţiile oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii conform cărora ”transmiterea asimptomatică este extrem de rară”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load