COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19: Israelul redeschide grădinițele și unităţile preşcolare

COVID-19: Israelul redeschide grădinițele și unităţile preşcolare

Aproximativ jumătate de milion de copii din Israel se vor putea întoarce duminică la grădiniţe şi unităţile preşcolare, pentru prima dată după impunerea, la mijlocul lui martie, a măsurilor de izolare pentru încetinirea noului tip de coronavirus.

Însă instrucţiunile Ministerului Sănătăţii israelian limitează numărul de copii la 18 şi de asemenea la 3 numărul de zile pe săptămînă în care aceştia pot veni la grădiniţă, a subliniat Ministerul Educaţiei, transmite agerpres.ro.

Săptămîna de lucru începe în Israel duminică.


Israelul a început să-şi redeschidă gradual şcolile de săptămîna trecută.

Mulţi dintre cei 9,2 milioane de locuitori ai acestei ţări s-au simţit în siguranţă pentru a ieşi să se plimbe afară şi în parcuri, iar locurile de promenadă de pe malul mării erau pline sîmbătă, la fel ca rezervaţiile naturale, care au fost de asemenea redeschise.

Purtatul de măşti de protecţie afară şi menţinerea unei distanţe de 2 metri rămîn obligatorii în Israel.

Este de aşteptat ca guvernul israelian să permită formările de grupuri mai mari de 100 de persoane începînd de pe 31 mai şi orice restricţii privind adunările ar putea fi ridicate începînd din 14 iunie, cu condiţia ca numărul de noi cazuri de contaminare să se menţină la sub 100 pe zi.

Israelul a impus de la mijlocul lui martie măsuri stricte pentru a preveni contaminările în masă şi a gestionat mai bine ca alte ţări criza sanitară, însă cu nişte costuri economice importante.

Ministerul Sănătăţii al Israelului a confirmat pînă acum 16.454 de cazuri de contaminare, dintre care 11.376 s-au vindecat. Totodată, 247 de oameni au murit de COVID-19 în Israel.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load