COVID-19 în MOLDOVA

COVID-19 în SUA: Un nou record de cazuri înregistrate în 24 de ore

COVID-19 în SUA: Un nou record de cazuri înregistrate în 24 de ore

Statele Unite au înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, un record de număr de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor raportate vineri la orele 20.30 (sîmbătă, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins.

Cele 77.638 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la circa 3,64 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei, transmite agerpres.ro.

Pe de altă parte, COVID-19 a făcut 927 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 139.128 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est).

Statele Unite cunosc de mai multe săptămîni o explozie a numărului de infecţii în sudul şi vestul ţării, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

În California, autorităţile sanitare ale districtului Los Angeles au raportat peste 4.500 de noi cazuri într-o zi, joi, un record.

"În această săptămînă, am intrat într-o etapă foarte îngrijorătoare", a declarat într-un comunicat Barbara Ferrer, responsabilă a serviciilor districtuale de sănătate publică. "Fără acţiuni drastice asumate de fiecare, nu vom putea frîna din nou răspîndirea" coronavirusului, a adăugat ea.

În Texas şi Arizona, autorităţile locale au comandat camioane frigorifice pentru a creşte capacitatea de primire a morgilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load