COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19: Franţa va testa pe aeroporturi călătorii din ţările „roşii”

COVID-19: Franţa va testa pe aeroporturi călătorii din ţările „roşii”

Franţa va testa pe aeroporturi, în zilele următoare, toţi călătorii proveniţi din ţările aflate pe lista “roşie”, în mod sistematic, pentru a depista noul coronavirus, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvînt al guvernului, Gabriel Attal, la postul de televiziune BFMTV, transmite AFP.

Acesta spune că vor fi efectuate 2.000 de teste zilnic, potrivit Agerpres.

“Vom realiza teste sistematice pe aeroporturi pentru călătorii care vine din ţări aşa-zis «roşii», adică din ţări unde virusul circulă cel mai mult”, a spus noul purtător de cuvînt al guvernului, anunţînd “2.000 de teste pe zi”.


“Cei care au făcut un test în ţara de origine nu vor trebui să mai facă unul la sosirea în Franţa. Va trebui ca ei să poată furniza dovada că au făcut un test”, a spus Attal. El a menţionat că măsura va fi instituită în zilele următoare, fără însă a indica o dată precisă.

Vineri, ministrul sănătăţii Olivier Véran a afirmat că se lucrează la măsura de realizare de teste salivare în aeroporturi, “unde acest lucru va fi posibil”, în cazul persoanelor care vin din ţări cu risc.

Testele le vor fi “propuse” călătorilor. “Nu putem constrînge pe cineva să facă un test”, a mai precizat el.

Aceste teste rapide sînt încă în curs de validare de către autorităţile sanitare.

Întrebat despre posibilitatea ca purtarea măştilor să fie obligatorie în spaţiile publice închise, Attal a răspuns că “francezii sînt responsabili şi, cînd li se fac recomandări, le respectă în foarte mare măsură”. Totuşi, guvernul “reflectează în permanenţă şi ne adaptăm în permanenţă situaţiei”, a adăugat el.

Sîmbătă, 14 medici renumiţi au cerut, într-un apel publicat de Le Parisien-Aujourd’hui en France, ca purtarea măştilor să fie obligatorie în spaţiile publice închise, în contextul relaxării măsurilor de protecţie.

Vineri seară, numărul deceselor în Franţa a depăşit pragul simbolic de 30.000, ajungînd la 30.004.

În buletinul său săptămînal, agenţia de sănătate publică a notat că există o “nouă tendinţă spre creşterea circulaţiei virusului SARS-CoV-2”, însă aceasta rămîne deocamdată “la un nivel scăzut”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load