COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

COVID-19 decurge la pacienți mult mai ușor decît s-a presupus

COVID-19 decurge la pacienți mult mai ușor decît s-a presupus

Noua formă de pneumonie COVID-19 decurge la pacienți mult mai ușor decît s-a presupus inițial, cazurile severe au fost observate numai în 16% din cazuri. Despre acest lucru au menționat medicii israelieni într-un interviu pentru "RIA Novosti", publicat pe 17 martie.

Potrivit directorului adjunct al celui mai mare centru clinic din Israel "Shiba-Tel-a-Shomer" al profesorului Afek Arnon, în 84% din cazuri, boala se manifestă într-o formă ușoară, unii bolnavi pot chiar să nu observe că au fost infectați cu coronavirus. Pentru 16% dintre pacienții COVID-19 poate fi o boală gravă, 2-5% în timpul tratamentului vor necesita o conexiune la aparatul de respirație artificială.

"Rata mortalității nu este chiar așa cum am auzit din provincia Hubei din China. Cifrele sînt mult mai mici. Și dacă privim din punct de vedere epidemiologic, această boală este mult mai ușoară decît am crezut la început", afirmă Arnon.


Profesorul consideră că principalul pericol este lipsa vaccinului. Din acest motiv, spune Arnon, a avut loc un salt al îmbolnăvirilor în Italia. Din cauza lipsei unui vaccin, experții israelieni îndeamnă să fie respectate măsurile de carantină. Acest lucru va ajuta la încetinirea răspîndirii coronavirusului și la descărcarea sistemelor de sănătate.

"Acesta este un virus sezonier și activitatea sa va scădea în timpul verii. < ... > Ar putea apărea noi medicamente și un vaccin", sugerează Directorul Departamentului de Relații Internaționale al Ministerului Sănătății al Israelului, Dr. Asher Salmon.

Începînd cu 17 Martie, în Israel au fost diagnosticate 324 de cazuri de îmbolnăviri, cinci persoane fiind în stare gravă

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load