COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirusul nou nu e din laborator și nu e din piața din Wuhan

Coronavirusul nou nu e din laborator și nu e din piața din Wuhan

Teoriile conspiraţiei care spun că noul coronavirus au fost conceput într-un laborator ca parte a unui atac biologic au fost din nou desfiinţate de un nou studiu.

Concluziile specialiştilor arată că tulpina care a cauzat pandemia de COVID-19 s-a dezvoltat în mod natural, scrie ABC News citînd un studiu publicat în publicaţia de specialitate Nature Medicine.

Studiul, realizat de o echipă de experţi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Tulane din statele Unite, arată că noul coronavirus „nu este un produs de laborator sau un virus manipulat”, transmite Mediafax.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că noul coronavirus nu este o creaţie umană, deoarece nu conţine niciun element al unui virus folosit anterior.


El spun că cel mai probabil a apărut printr-o recombinare a unui virus găsit în lilieci şi a unui alt virus provenit de la un pangolin.

COVID-19 este 96% identic cu un coronavirus găsit în lilieci, au spus cercetătorii, dar cu o anumită variaţie care ar putea reprezenta cauza care l-a făcut atît de infecţios.

„Ştim din studiul altor coronavirusuri că se poate ajunge la această variaţie şi astfel pot deveni mai patogeni”, a declarat Dr. Robert Garry, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Tulane şi unul dintre autorii studiului.

"Aceasta poate fi o explicaţie plauzibilă pentru motivul care a făcut ca acest virus să fie atît de uşor transmisibil şi a provocat această pandemie", continuă acesta.

Autorii studiului spun şi că virusul nu îşi are originea în piaţa de peşte din Wuhan, China, aşa cum s-a crezut pînă acum

„Analizele noastre, precum şi altele, indică o origine mai timpurie decît asta”, a spus Garry.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load