COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirusul i-a adus unei studente o pierdere de 13 mii de dolari

Coronavirusul i-a adus unei studente o pierdere de 13 mii de dolari

Karen Ji, o tînără din China care studiază în Sydney, Australia, a fost nevoită să cheltuiască 20.000 de dolari australieni (peste 13.200 de dolari SUA), pentru a ajunge la cursuri, după ce Australia a interzis intrarea în țară a oamenilor veniți din China continentală, din cauza epidemiei de coronavirus, relatează BBC.

Karen avea de ales: să piardă începutul anului universitar sau să își asume cheltuiala călătoriei într-o țară terță, plus două săptămîni de carantină.

„Nu-mi venea să cred, am intrat în panică”, a povestit ea despre momentul în care a aflat că nu poate intra pe teritoriul Australiei, venind direct din China.

„Noi, sudenții străini, sîntem foarte supărați. Ni se pare că este o trădare față de studenții străini”, spune Karen Ji.


Peste 200.000 de studenți din China care învață în Australia. Mulți dintre aceștia au fost afectați de interdicția de călătorie impusă de Australia, din cauza coronavirusului.

„Am cumpărat un bilet de avion foarte scump pentru a mă întoarce, dar zborul a fost anulat. Eram furioasă și speriată. Așa că am decis să zbor într-o altă țară, pentru a putea reveni apoi în Australia. Sunt încă obosită, pentru că a durat multe zile și m-a costat atît de mult să mă întorc”, spune Karen.

Locuitorii din China continentală pot ajunge în Australia doar dacă stau în carantină timp de 14 zile, într-o altă țară. Karen și mama ei au stat 16 zile în Bangkok și au cheltuit 13.200 de dolari pentru a ajunge apoi în Australia.

Universitățile din această țară le-au oferit studenților străini de circa 5.000 de dolari SUA pentru a-i ajuta să revină la cursuri, în condițiile restricțiilor de călătorie cauzate de coronavirus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load