TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirusul a provocat criză de hîrtie igienică la Hong Kong

Coronavirusul a provocat criză de hîrtie igienică la Hong Kong

Locuitorii din Hong Kong s-au confruntat în ultimele zile cu un deficit de măşti medicale necesare pentru a se proteja de epidemia de coronavirus, însă acum ar putea să se confrunte cu o problemă mult mai gravă: lipsa de hîrtie igienică, informează Bloomberg, preluat de Agerpres.

Sulurile de hîrtie igienică nu erau disponibile miercuri seară în mai multe supermarketuri din oraş, după ce pe reţelele de social media au circulat postări care arătau rafturi goale şi cumpărători care stăteau la coadă în încercarea de a cumpăra hîrtie igienică. Aceasta este ultima criză cu care se confruntă un oraş care încearcă să se izoleze de China continentală şi să împiedice răspîndirea coronavirusului.


Deocamdată nu este clar care este cauza acestei crize de hîrtie igienică, însă, pe reţelele sociale, circulă zvonuri referitoare la posibile întîrzieri apărute în lanţurile de aprovizionare din China continentală.

Un jurnalist de la Bloomberg, care a vizitat opt supermarketuri din principalul district financiar din Hong Kong, nu a găsit hîrtie igienică la niciunul dintre aceste magazine.

Doi tineri stăteau lîngă un supermarket din cartierul Sheung Wan încercînd să găsească o soluţie la criza de hîrtie igienică. „Am fost la cinci magazine şi nu am găsit hîrtie igienică. Avem nişte şerveţele umede, dar nu se ştie niciodată. Mai bine să fii precaut, decît să îţi pară rău”, spune Lok Gork, 30 de ani, un designer care trăieşte în Hong Kong.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load