COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirusul a bagat în carantină o navă de croazieră, în Japonia

Coronavirusul a bagat în carantină o navă de croazieră, în Japonia

Alertă maximă în Japonia. Din cauza coronavirusului, nava de croazieră „Diamond Princess” cu 3.711 de persoane la bord, a intrat în carantină, lîngă Tokyo.

Această măsură extremă a fost luată de către autoritățile nipone, după ce un pasager care a debarcat după această navă în Hong Kong a fost depistat cu noul coronavirus, notează AFP.

Astfel, pentru a verifica dacă și alte persoane prezintă simtomele infecției cu noul coronavirus, mai mulți „ofiţeri de carantină” au urcat la bordul lui „Diamond Princess”, navă de croazieră a companiei americane Princess Cruises (grupul Carnival Corp), pentru a verifica starea de sănătate a 2.666 de pasageri şi 1.045 de membri ai echipajului.


Aceste măsuri au fost decise după teste pozitive cu virusul ucigaş la un pasager în vîrstă de 80 de ani, care a debarcat la Hong Kong la 25 ianuarie. Purtătorul de cuvînt al guvernului nipon, Yoshihide Suga, a anunţat luni că nava, sosită în portul Yokohama (la vest de Tokyo) cu o zi înainte de termen, va fi plasată în carantină, notează noi.md cu referire la Agerpres.

Nava a fost plasată încă de sîmbătă în carantină la Naha, pe insula sudică japoneză Okinawa, însă o a doua carantină a fost organizată după ce o infectare cu coronavirus a fost confirmată la un octogenar care debarcase la Hong Kong. Japonia a înregistrat pe teritoriul său 20 de cazuri de persoane infectate, dintre care patru fără simptome, potrivit celor mai recente date difuzate luni de Ministerul Sănătăţii nipon.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load