TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus: Numărul celor infectați în China se apropie de 12000

Coronavirus: Numărul celor infectați în China se apropie de 12000

46 de noi victime a făcut coronavirusul în 24 de ore, iar numărul persoanelor infectate a crescut cu 2.000. Pînă acum, virusul a ajuns în 21 de țări, Marea Britanie și Rusia fiind ultimele care au confirmat, ieri, cazuri de coronavirus.

De la 213 decese, ieri, s-a ajuns, în 24 de ore, la 259, iar de la aproape 10.000 de infectați, la aproape 12000, conform CNN.

Specialiștii anunțau de ieri că noul virus, 2019-nCoV ar fi mai agresiv decît SARS și ar putea lua mai multe vieți decît a luat acesta în 2003 (un total de 774, din care 349 în China).


Acest scenariu terifiant devine tot mai real. Ieri, la o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat „urgență mondială” din cauza epidemiei de coronavirus, autoritățile americane a anunțat că interzic accesul în SUA al persoanelor care au călătorit în China, cu excepția cetățenilor americani și a rudelor acestora.

Australia a anunțat astăzi că adoptă aceeași măsură. Epidemia de 2019-nCoV a izbucnit în Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, iar cercetătorii au stabilit, după o serie de teste genetice, sursa acesteia: un animal terestru vîndut într-o piață ilegală din Wuhan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load